Over ons

Wij zijn Mark & Jolien.

Jolien heeft 2 broers en is groot geworden met pleegbroers en -zussen om zich heen. Als tiener paste ze op de kinderen van de buren. Later heeft ze een SPW opleiding gevolgd en is aan de slag gegaan in kinderdagverblijven. Je medemens helpen en jongeren in het bijzonder is er bij Jolien met de paplepel ingegoten!

Mark is ook opgegroeid met 2 broers en heeft een MEAO gevolgd. Na een aantal jaren werken op de administratie van een autobedrijf wilde hij wel iets meer van de wereld zien. Met een DTS zag hij delen van Azië en Europa en dan met name de onderkant van de samenleving. Ergens werd er een verlangen om de medemens te helpen aangewakkerd. Toch volgde er weer een vrij normale baan in Nederland.

Totdat we elkaar tegenkwamen. Jolien werkte inmiddels in Oost Europa en Mark kwam daar op bezoek. Een vonk sloeg over en er werden plannen gesmeed om naar Oost Europa te vertrekken. Daar hebben ze jarenlang gewoond en gewerkt met de Roma bevolking. De conclusie was dat vooral kinderen open staan voor verandering en er werd een non-commercieel kinderdagverblijf opgezet voor kansarme kinderen. Sommige Roma, sommige Roemeens. Daarbij is veel ervaring opgedaan met hulpverlening in het algemeen en jongerenwerk in het bijzonder.

Na jaren zijn we weer in Nederland gaan wonen. In 2014 begonnen met met ons gezinshuis, in loondienst. Er kwamen 4 jongeren bij ons wonen. De 2 oudsten zijn inmiddels doorgestroomd en in 2019 kwam er nog een meisje bij ons wonen. Zelf hebben we ook een dochtertje. We wonen nu met zijn zessen en zijn met ons gezinshuis zelfstandig verder gegaan.

Bij ons wonen ook onze mopshond Bob en onze poezen Loesje en Mia.