Over de jongeren

Bij de start van ons gezinshuis kwamen er 4 jongeren bij ons wonen, in leeftijd variërend van 9 tot 13. Een hele verandering! De oudste jongens zijn doorgestroomd toen zij 16 waren. De ene naar een leefgroep en de andere naar een begeleid wonen plek.

De jongste twee bleven bij ons, die zijn inmiddels heerlijk aan het puberen. Eind 2019 verwelkomden we nog een meisje van 11 zodat we nu 3 jongeren opvangen in ons gezinshuis. Daarbij hebben we zelf een kindje van 2 en de overeenkomsten tussen een peuterpuber en een ‘gewone’ puber zijn treffend!

De jongeren gaan naar het voortgezet onderwijs, de jongste van het stel zit nog op de basisschool. Buiten school wordt er afgesproken met vrienden en vriendinnen en wordt er daarnaast natuurlijk heel wat af gesurft op het internet. Een wereld zonder mobieltjes en Youtube, dat kunnen zij zich niet voorstellen. Gelukkig wordt er ook nog zo af en toe gesport en een boek gelezen.

Elk jaar gaan we samen op vakantie. Vaak ergens in Nederland en soms wat verder weg. De mooiste herinneringen van deze reizen zijn hele eenvoudige: toen we een ontbijtje op bed kregen en die keer dat we een TV op de slaapkamer hadden…!