Over de jongeren

Bij de start van ons gezinshuis kwamen er 4 jongeren bij ons wonen. Een meisje van 9, een jongen van 12 en twee broers van 10 en 13. Een hele verandering! De oudste jongens zijn op hun 16e doorgestroomd. De ene naar een leefgroep en de andere naar een begeleid wonen plek. Voor de jongste van de twee broers dus even slikken toen zijn grote broer het huis uit ging. Gelukkig zien ze elkaar nog regelmatig.

De jongste twee bleven bij ons, zij zijn alweer 13 en 14. In 2018 kwam daar ons kleine meisje bij. Opnieuw een hele verandering! Iedereen moest zijn plekje weer even vinden. Inmiddels is dat aardig gelukt. De oudsten gaan naar de MAVO en houden daarnaast van mobieltjes, gamen en TV kijken. Zij kunnen zich een wereld zonder smartphones, internet en Netflix niet voorstellen. Maar gelukkig wordt er daarnaast ook nog gesport (hij zit op basketball, zij op streetdance) en af en toe een boek of een Donald Duck gelezen. Met de nadruk op af en toe…

We proberen ook elk jaar samen op vakantie te gaan. Afgelopen zomer konden we naar het zuiden van Europa en dat was een hele belevenis. Kamperen, een gigantisch waterpark, een vreemd land en een lange autorit. Allemaal mooie indrukken en herinneringen. Maar als je de oudste vraagt welke vakantie het leukste was? “Dat was in Centerparcs, toen ik een TV op mijn kamer had…”!