Officieel

Zorginstelling

Als gezinshuis ben je een kleine zorginstelling. Dat betekent dat we aan een aantal wettelijke eisen en regels moeten voldoen.

Keurmerk

Hiervoor zijn we bezig om het keurmerk gezinshuizen te behalen. De eerste (interne) audit verliep prima. De volgende (externe audit) zal in het eerste kwartaal van 2019 plaats vinden en die zien we met vertrouwen tegemoet. Zodra we daarvoor geslaagd zijn, wordt dit hier vermeld. Meer lezen over het keurmerk? Dat kan op de website van de Rudolphstichting.

Vertrouwenspersoon

Een ander aspect is de vertrouwenspersoon. Gewoonhuis werkt samen met Adviespunt Zorgbelang. Twee keer per jaar komt er een vertrouwenspersoon van Adviespunt Zorgbelang bij ons thuis. De kinderen kunnen met alles bij haar terecht als ze dit voor hun gevoel niet bij de gezinshuisouders of de voogden kunnen. Contactgegevens en meer kunt u vinden op hun website.

Klachtenregeling

Mocht er een klacht zijn en komen we daar samen niet uit, dan kunnen we terecht bij Klachtenportaal Zorg, waar gewoonhuis bij is aangesloten. Meer over de werking en spelregels kunt u lezen op hun website.

Privacy beleid

Download en lees hier ons Privacy beleid: Privacy beleid gewoonhuis.